Contextual inquiry

on august 24 | in Brugerdrevet design, Metode | by | with No Comments

Contextual inquiry er en metode inden for brugerdrevet design, hvis formål er at udvikle et design på baggrund af en forståelse af, og indblik i brugernes konkrete arbejdspraksis. Der er tale om et brugerorienteret perspektiv, hvor der tilstræbes en oplevet erfaring ud fra deltagerobservation og interview, hvorved der indsamles data om det ønskede undersøgelsesfelt. Målet er at opbygge et informationsrigt billede af den aktuelle arbejdssituation, som roller, ansvar, problemer med arbejdet og eksisterende værktøjer etc. En contextual inquiry følger fire principper:

  1. Context: Kontekst handler om, at interviewe og observere brugerne i arbejdsmiljøet, for at lære brugerne og deres behov at kende.
  2. Partnership: Målet for partnerskabet er, at samarbejde med brugeren for at forstå arbejdsområdet de arbejder med.
  3. Interpretation: Fortolkningen af de indsamlede data giver designeren et grundlag til, at arbejde videre med designet. Gode produkter er indirekte baseret på fakta, der kommer fra en kæde af fortolkninger, som ledes af designerens intentioner.
  4. Focus: Alle fokuserer på noget forskelligt i den samme situation. Det er vigtigt at være bevidst om dette faktum og aktivt arbejde med en udvidelse af det totale fokus for undersøgelsen. Dette er med til at skabe en fælles forståelse af projektet og et godt udgangspunkt for samarbejdet.

 

[ref_box]

Kilder: Löwgren & Stolterman, 2007: 66. Beyer & Holtzblatt, 1998: 47-62.

[/ref_box]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

« »

Scroll to top